اتوماسیون صنعتی
Automation تركيبي است از دو كلمه “automatic” و “operation” و به معني عمل كردن بدون عامل خارجي “انسان” يا با كمترين تأثیر عامل خارجي است. به عبارتی اتوماسيون يعني خودکار شدن عمليات.
برتری سیستم های اتوماسیون صنعتی زیمنس به دلیل تعهد شرکت زیمنس به مهندسی برتر و فن آوری است وبیش از ۵۰ سال است که شاهد پیشرفت فن آوری اتوماسیون صنعتی توسط شرکت زیمنس بوده ایم. سیستم های زیمنس تمام نیاز های صنعتی را پوشش می دهد و مجموعه ای از استاندارد ها را در زمینه اتوماسیون صنعتی ارائه می دهد.
امروزه كاربرد اتوماسيون صنعتی زیمنس و ابزار دقيق در صنايع و پروسه هاي مختلف صنعتی به وفور به چشم مي خورد. كنترل پروسه و سيستمهای اندازه گيري پيچيده ای كه در صنايعي همچون نفت، گاز، پتروشيمی، صنايع شيميايی، صنايع غذايی، صنايع خودرو سازی و غيره بكار مي آيد نيازمند ابزارآلات بسيار دقيق و حساس مي باشند.
به طور كلی برخي از مزايای اتوماسيون صنعتی زیمنس از اين قبيل اند:
- تكرارپذيری فعاليتها و فرايندها
- افزايش كيفيت محصولات توليدی
- افزايش سرعت توليد (كميت توليد)
- كنترل كيفيت دقيق تر و سريع تر
- كاهش پسماندهای توليد (ضايعات)
- برهم كنش بهتر با سيستمهای بازرگاني
- افزايش بهره وری واحدهای صنعتی
- بالا بردن ضريب ايمنی برای نيروی انسانی و كاستن از فشارهای روحی و جسمی
جمع آوری اطلاعات در فرايندهای صنعتی با استفاده از سنسورها يا حسگرها صورت مي گيرد.
وجود سنسورها ی مختلف در فرايند اتوماسيون به اندازه ای مهم می باشد كه بدون سنسور هيچ فرايند خودكاری شكل نمی گيرد بنابراين سنسورها يكی از اجزای لاينفك سيستم های اتوماسيون صنعتی می باشند.
يكي ديگر از مباحث مهم و مرتبط با اتوماسيون صنعتی، مانيتورينگ مي باشد. امروزه مانيتورينگ يكی از نيازهای اساسي بسياری از صنايع به خصوص صنايع بزرگ می باشد.
درایو زیمنس
درایو تجهيز يا گروهي از تجهيزاتی میباشد که براي ايجاد يک رفتار تعریف شده در دور و وضعيت گردش موتور الکتريکی از آنها استفاده میشود. اينورتور يا موتور اينورتور با استفاده از يک مدار ديجيتال جريان متناوب به وجود مي آورد.
در حقیقت يک اينورتور موتور داراي سوئیچهای با سرعت بالائي میباشد که میتوانند در يک ثانيه هزاران بار قطع و وصل شوند. به کمک اين سیگنالهای خاموش و روشن میتوان موج الکتريکي به موتور فرستاد و با تغيير ميزان اين خاموش و روشن شدنها اينورتور میتواند فرکانسهای مختلفي ايجاد کند. اينورتور موتور که گاهي، درايو کنترل دور يا درايو فرکانس متغير نيز ناميده میشود کاربرهاي فراوان در صنعت دارد.
کنترلر موتور میتواند بهصورت دستي يا اتوماتيک يک الکتروموتور زیمنس را راهاندازی يا متوقف نماید، روبهجلو يا عقب حرکت دهد؛ و يا با سرعت و گشتاور تنظیم شدهای به حرکت درآورده و در مقابل اضافهبار و فالتها محافظت کند.
دامنه استفاده از کنترلر موتور بسته به کاربردهاي مختلف از مصارف معمول نظير کامپيوتر، ماشین فاکس، سيستمهای گرمايش و سرمايش تا مصارف صنعتی پيچيده مانند خطوط توليد روباتيک میتواند باشد.
